Frittikanaa inkivääri-soijakastikkeessa

4 henkilölle

Nyt on syntisen hyvää, mausteisen rapeaa! Aasialaisittain maustetut broilerinkoivet maistuvat taatusti jokaiselle.

Ainekset

16 kpl pieni broilerinkoipi

2 dl vehnäjauho

2 tl suola

1 tl mustapippuri

3 kpl kananmuna

3-4 dl pankojauho (tai korppujauho)

rypsiöljyä syväpaistamiseen

Inkivääri-soijakastike

2 dl soijakastike

2 dl mirin, makea riisiviinetikka

3 rkl the Gingers People inkiväärimurska

200 g voi, kuutioituna

1 dl seesaminsiemen

Valmistusohje:

1. Paneroi ensin broilerit. Sekoita vehnäjauho, suola ja mustapippuri.

2. Riko kananmunat toiseen astiaan ja sekoita niiden rakenne rikki. Laita kolmanteen astiaan pankojauhot.

3. Pyörittele kanat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Laita leivinpaperoidulle uunipellille odottamaan kypsennystä.

4. Lämmitä öljy 175 C asteiseksi isossa kattilassa. Öljyä kuuluu olla sen verran, että broilerit peittyvät. Friteeraa nuijia 8-10 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita. Voit hyvin tehdä tämän kahdessa tai useammassa erässä.

5. Laita takaisin uunipellille ja kypsennä loppuun 150 C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia

6. Kun broilerit ovat uunissa, valmista kastike. Laita soija ja mirin kattilaan. Lisää inkiväärimurska ja seesaminsiemenet. Sekoita kuutioitu voi joukkoon vispilällä sekoittaen.

7. Tarjoilua varten pyörittele broilerit uunin jälkeen kastikkeessa. Voit halutessasi valuttaa loppu kastikkeen nuijien päälle.

 

Takaisin reseptit -sivulle