Inkivääri-chili lohi

4 henkilölle

Helppo ja nopea, mutta vähän parempi arkiruoka! Terveellinen lohi saa tässä reseptissä kaverikseen chilin ja inkiväärin poltteen.

Ainekset

4 nahallista lohifilettä

suolaa ja pippuria

½ tl paprikajauhetta

6 rkl Sweet Chili kastiketta

2 rkl soijakastiketta

2 rkl The Ginger People luomu inkiväärimurska

4 rkl vettä

2 tl srirachakastiketta

Ripaus kuivattuja chilihiutaleita

2 tl oliiviöljyä

1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä koristeeksi

1 ohuelti viipaloitu kevätsipuli koristeeksi

Valmistusohje:

1. Taputtele lohifileet kuivaksi talouspaperilla. Mausta molemmat puolet suolalla, pippurilla ja paprikajauheella

2. Sekoita kulhossa sweet chili kastike, soija, inkiväärimurska, vesi, sriracha ja chilihiutaleet.

3. Kuumenna oliiviöljyä pannulla kunnes se on kuumaa.

4. Lisää maustetut lohifileet pannulle nahkapuoli ylöspäin. Peitä pannu kevyesti foliolla ja anna kypsyä 3-5min tai kunnes lohi on kevyesti saanut väriä. Käännä ja paista toiselta puolelta 2min.

5. Lisää marinade varovasti pannulle. Kypsennä kalaa lusikoimalla marinadia kalan päälle 1-2min ajan tai kunnes lohi on täysin kypsää.

6. Sammuta hella, koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla. Tarjoa keitetyn riisin ja haudutettujen kasvisten kera.

Takaisin reseptit -sivulle