Persikka-mascarponekuppi

4 annosta

Tämä jälkkäri on elegantti ja herkullinen, mutta samalla helppo! Lämpimät maustetut persikat toimivat myös jäätelön tai jogurtin kanssa, jos et halua leipää ja mascarponea.

Ainekset

n. 700 g persikoita, kuutioituna

1¼ dl sokeria

2 kanelitankoa

4 kokonaista kardemumman siementä

1 rkl The Ginger People Luomu Inkiväärimehua

200 g pehmeää vaaleaa leipää (esim. ranskanleipä tai briossi)

 

Mascarponetäyte:

2 kananmunaa

0,5 dl sokeria

2 rkl marsalaviiniä

450 g mascarponea

Valmistusohje:

1. Laita kattilaan persikan kuutiot, sokeri, kanelitangot ja kardemummat. Sekoita keskilämmöllä 2-3 minuuttia tai kunnes persikoista on irronnut mehut.

2. Peitä kattila kannella ja säädä lämpö matalaksi ja keitä 15 minuutin ajan tai kunnes persikat ovat hajonneet. Siirrä kattila pois liedeltä ja poista mausteet. Lisää inkiväärimehu ja anna jäähtyä.

3. Valmista seuraaksi mascarpone täyte. Vispaa kananmunan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää marsala ja vispaa kunnes se on kokonaan sekoittunut.

4. Vispaa toisessa kulhossa mascarpone.

5. Vispaa kolmannessa kulhossa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarponen joukkoon varovasti käännellen. Sekoita sen jälkeen myös sokeri-keltuaisvaahto joukkoon varovasti.

6. Jaa persikat tasaisesti neljään lasiin. Lado seuraavaksi leivän palasia, jonka jälkeen mascarponetäytettä. Toista kahdesti niin että mascarponetäyte jää päällimmäiseksi. Aseta lasit jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

Takaisin reseptit -sivulle