Pikkelöidyt inkivääriporkkanat

Nämä nopeat pikkelöidyt inkivääriporkkanat ovat herkullinen lisuke monelle ruoalle tai vaikka leivän päälle! Mausteet tuovat ihanan vivahteen makeaan porkkanaan.

Ainekset

Kilon verran (kuorittuja) porkkanoita)

5 dl riisiviinietikkaa

3,5 dl vettä

3 rkl The Ginger People® Minced Ginger -inkiväärimurska

3 tähtianista

1,5 dl ruokosokeria

1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja murskattuna

1 tl suolaa

(1 tl kuivattuja chilihiutaleita)

Valmistusohje:

1. Viipaloi pitkittäin porkkanat 1-2cm paksuisiksi tikuiksi.

2. Sekoita kattilassa riisiviinietikka, vesi, inkiväärimurska, tähtianikset, ruokosokeri, valkosipuli, suola ja chilihiutaleet. Kiehauta kokoajan sekoittaen, kunnes sokeri on kokonaan liuennut.

3. Lisää porkkanatikut seokseen ja kiehauta uudestaan, n. kahden minuutin ajan. Ota sitten kattila pois liedeltä.

4. Siirrä pihtien avulla porkkanat puhtaisiin lasipurkkeihin. Lisää myös tähtianiksia purkkeihin. Jätä n. 1,5cm tilaa porkkanoiden ja kannen väliin.

5. Kaada riisiviinietikkaseos porkkanoiden päälle niin että ne peittyvät.6. Sulje purkit ja ravista vielä. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi. Parhaimmillaan maku on  n. 24 tunnin jälkeen. Porkkanat säilyvät jääkaapissa 2-3 viikkoa.

Takaisin reseptit -sivulle