Rapeat kesäkurpitsa-inkivääripihvit

9-10 pihviä

Nämä kesäkurpitsapihvit tai “fritterit” ovat super herkullisia –pehmeitä sisältä, rapeita ulkoa. Inkivääri ja ravintohiivahiutaleet korostavat kesäkurpitsan makua. Sopii niin lounaaksi kuin päivällisen alkupalaksi!

Ainekset

2-3 pienehköä kesäkurpitsaa

6rkl kikhernejauhoja

1 rkl ravintohiivahiutaleita tai 2 rkl parmesanraastetta

¾ tl ruokasoodaa

¾ tl suolaa

½ tl jauhettua inkivääriä

½ tl (savu)paprikajauhetta

2 rkl The Ginger People luomu inkiväärimurskaa

2-3 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Majoneesia tai ranskankermaa ja sweet chili-kastiketta lisäksi

Valmistusohje:

1. Raasta kesäkurpitsat. Laita raaste siivilään valumaan ja vähän ajan päästä kääri puhtaaseen keittiö pyyhkeeseen ja purista jäänyt neste niin että raaste on kuivaa.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää sitten kesäkurpitsaraaste ja inkiväärimurska. Anna seoksen vetäytyä 10 minuuttia.

3. Muotoile taikinasta 9-10 pientä pihviä.

4. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää oliiviöljy ja vähennä lämpö keskilämmölle. Lisää pihvit pannulle ja paina lastalla litteämmäksi. Paista 2-3min molemmilta puolilta tai kunnes pihvit ovat kullanruskeita.

4. Tarjoile majoneesin tai ranskankerman kanssa, johon on sekoitettu sweet chili-kastiketta.

Takaisin reseptit -sivulle